Ζύμη πίτσας από κουνουπίδι

Ζυμη πίτσας με πολύ λίγες θερμίδες. Μια διαφορετική ματιά στην πίτσα…

loading...

Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι φρέσκο
  • 1/2 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 260C.
  2. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι να μείνει μόνο το λουλούδι.
  3. Το βάζουμε σε μιξεράκι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αρκετά ψιλό, όχι χυλός όμως.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και το τοποθετούμε για 4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων. Όταν περάσουν τα 4 λεπτά το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει
  5. Βάζουμε το μείγμα σε μια πετσέτα κουζίνας και το πιέζουμε δυνατά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του κουνουπιδιού.
  6. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας "φορμάρουμε" το μείγμα σε ένα κύκλο.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά

Tips

Προσθέτουμε την σάλτσα της αρεσκείας μας και λαχανικά πάνω στην βάση μας και έχουμε μια πάρα πολύ ελαφριά πίτσα.

No Replies to "Ζύμη πίτσας από κουνουπίδι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.