Ζύμη κουρού

 

 

 

Ζυμάρι είναι μία παχιά και μερικές φορές ελαστική πάστα που παρασκευάζεται από μια ποικιλία αλεύρων και νερού.

Συνήθως για την παρασκευή ζυμαριού χρησιμοποιείται άλευρο από σιτάρι αλλά πολύ συχνά χρησιμοποιούνται και άλευρα από αραβόσιτο, ρύζι, σίκαλη, όσπρια καθώς και ποικιλίες δημητριακών που καλλιεργούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η βασική σύσταση του ζυμαριού είναι αυτή με την οποία παρασκευάζεται το ψωμί.

Τα συστατικά της βασικής ζύμης ψωμιού είναι άλευρο και νερό.

Προσθέτοντας συμπληρωματικά συστατικά στην ίδια βάση νερού και αλεύρου όπως βούτυρο ή λάδι, γάλα, χυμούς φρούτων (μούστο, πορτοκάλι) ή λίπη και αρωματικές ουσίες (βανιλλίνη, γλυκάνισος, μαστίχα) αυγά ή ζυμομύκητες π.χ. μαγιά κι άλλους διογκωτικούς παράγοντες π.χ αμμωνία, το αποτέλεσμα του παρασκευάσματος διαφοροποιείται.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά ψωμιά, κουλούρια, φρυγανιές, βουτήματα και μπισκότα, κέικ, λουκουμάδες, πίτες, χυλοπίτες και άλλα ζυμαρικά, γλυκά, πίτσες και πολλά άλλα.

 

 

loading...

Ζύμη κουρού

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο ποτήρι Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
  • Νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το λάδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη ανάλογα με αυτό που επιθυμούμε να φτιάξουμε.

No Replies to "Ζύμη κουρού"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.