Χταπόδι με κρεμμύδια και πιπεριά

 

 

 

Τέλειος συνδυασμός χταποδιού, κρεμμυδιών και πράσινης πιπεριάς

 

 

 

loading...

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 χταπόδι 1.5 κιλό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο ολόκληρο σε κόκκους
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κούπα γλυκό μοσχάτο κρασί
  • Αλάτι
  • 1 πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το αλάτι. Τα σοτάρετε και ανακατεύετε συνέχεια για να μη κολλήσουν.
  2. Χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρασί και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  3. Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και την βάζουμε στο μάτι στο πιο δυνατό μέχρι να κάψει καλά.
  4. Ρίχνουμε μέσα το χταπόδι, τη δάφνη, το πιπέρι, το κονιάκ και τη μουστάρδα. Κλείνετε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  5. Χαμηλώνετε την φωτιά στο πιο χαμηλό και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
  6. Ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε μέσα στα κρεμμύδια. Μαγειρεύετε για άλλα δέκα λεπτά.
  7. Κόβετε την πιπεριά σε ροδέλες και με αυτήν γαρνίρουμε τα πιάτα.

No Replies to "Χταπόδι με κρεμμύδια και πιπεριά"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.