Τσιζκέικ ζέβρα

Κέικ με γεύση και βάση από μπισκότα

loading...

Τσιζκέικ ζέβρα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 300 γρ μπισκότα σοκολάτας
  • 80γρ λιωμένο βούτηρο
  • 750γρ τυρί κρέμα
  • 125γρ βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250γρ ζάχαρη
  • 250γρ φρέσκα ή σε κονσέρβα ράσμπερι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρύβουμε τα μπισκότα με το χέρι σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα μας το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψάκι.
  3. Πατάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ισιώσει καλά. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει.
  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα, το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 μπολ, σε ίσες ποσότητες.
  5. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα ράσμπερι και τα πατάμε μέχρι να βγει όλος ο χυμός τους. Τον χυμό αυτό τον ρίχνουμε και τον ανακατεύουμε στο ένα από τα 2 μπολ που έχουμε.
  6. Ρίχνουμε μια κουτάλα με το κανονικό μείγμα μας, πάνω στην βάση μας. Πάνω στο ίδιο σημείο που ρίξαμε την πρώτη κουτάλα, ρίχνουμε τώρα από το δεύτερο μείγμα, και ούτως καθεξής, μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, στους 140 βαθμούς

Tips

Αντί για ράσμπερι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι άλλο είδος βατόμουρου θέλουμε, ή φράουλα ή κεράσι, ή βύσσινο.

No Replies to "Τσιζκέικ ζέβρα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.