Τσιζκέικ με βατόμουρα

Λαχταριστό τσιζκεικ με αγελαδινό βούτυρο και βατόμουρα. Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.

loading...

Τσιζκέικ με βατόμουρα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 250γρ μπισκότα τύπου Digestive
  • 150γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνες
  • 50 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 400 γρ. διάφορα βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά έως ότου αποκτήσει μία μαλακή υφή.
  2. Ανακατέψτε τα μπισκότα σε ένα μίξερ έως ότου γίνουν σαν χοντρή σκόνη και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Ρίξτε μέσα τα μπισκότα με το βούτυρο και πατήστε τα καλά, ώστε να σχηματίσουν μια βάση.
  4. Ζεστάνετε το γάλα για να λιώσετε τις ζελατίνες και ανακατέψτε τες με το τυρί. Χτυπήστε το τυρί με το συμπυκνωμένο γάλα και ρίξτε μέσα το γάλα με την ζελατίνη.
  5. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας. Αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε με τα βατόμουρα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες.

No Replies to "Τσιζκέικ με βατόμουρα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.