Τουλουμπάκια

 

 

loading...

Τουλουμπάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 2 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
  4. Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά
  5. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά
  7. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι
  8. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι

No Replies to "Τουλουμπάκια"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.