Ταντούρι Μασάλα (Tandoori Masala)

 

 

Μιξ μπαχαρικών για φαγητά από την Ινδία.

loading...

Ταντούρι Μασάλα (Tandoori Masala)

Χρόνος προετοιμασίας:

Υλικά

  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη (Λασούν)
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη (Αντράκ)
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη (Λαβάνγκ)
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη (Γιαϊφάλ)
  • 1 κ.γ. γιαβίτρι (η φλούδα του μοσχοκάρυδου) σκόνη (Γιαβίτρι)
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη (Τζίρα)
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη (Ντανία)
  • 1 κ.γ. φενουγκρικ (είδος αρακά) σκόνη (Μεθί)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη (Τουχ ή Νταλσίνι)
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρη σκόνη (Καλιμίρχι)
  • 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη (Ιλαΐχι)
  • 1 κ.γ. κόκκινο βρώσιμο χρώμα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές βάζο και σε δροσερό χωρίς υγρασία μέρος.

No Replies to "Ταντούρι Μασάλα (Tandoori Masala)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.