Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα και λουκάνικα

Ταλιατέλες (από την ιταλική tagliare , που σημαίνει «να κόψει») είναι ένα παραδοσιακό είδος των ζυμαρικών από την Εμίλια-Ρομάνια και το Μάρκε , περιοχές της Ιταλίας. Οι ταλιατέλες γίνονται με ζυμαρικά με αυγά. Η παραδοσιακή αναλογία είναι ένα αυγό σε εκατό γραμμάρια αλεύρι.

loading...

Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα και λουκάνικα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό κρασί λευκό
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια και λίγη τριμμένη για το σερβίρισμα στο τέλος
  • αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά 2κ.γ. τσίλι σκόνη

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το άντερο από τα λουκάνικα. Κόβουμε το εσωτερικό σε κομμάτια και με ένα πηρούνι το διαλύουμε καλά καλά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει βάζουμε και το ψιλοκομμένο λουκάνικο.
  3. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του και τον σβήνουμε με το κρασί μας.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά το τσίλι.
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτάκια περίπου, μέχρι να δέσει.
  6. Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας.
  7. Βράζουμει τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ζουμάκι από τον κιμά μας και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτουμε κιμά από πάνω και το τριμμένο τυράκι μας.

No Replies to "Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα και λουκάνικα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.