Spring rolls

Είναι ελαφρύ, είναι νόστιμο και δεν παχαίνει!

Ξεκινάμε με το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της κινέζικης κουζίνας, τα spring rolls που αποτελούν εξαιρετικό ορεκτικό για όποιο κυρίως και να ακολουθήσει!

 

 

loading...

Spring rolls!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Υλικά

  • 3 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • ¼ λάχανο
  • 1 μαραθόριζα
  • 1 πατάτα
  • Σησαμέλαιο
  • Soya sauce
  • Πιπέρι
  • Έτοιμες πίτες για spring rolls
  • Γλυκόξινη σάλτσα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα λαχανικά, τα κόβετε julienne (σε πολύ λεπτές λωρίδες) και τα σωτάρετε σε ένα wοk ,ή σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι, με σησαμέλαιο που έχει κάψει.
  2. Τα ανακατεύετε καλά για να πάρουν όλα χρώμα και ρίχνετε πιπέρι και soya sauce. Ενώ τα λαχανικά κρατάνε ακόμη, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  3. Στη συνέχεια, γεμίζετε με τα λαχανικά τις πίτες για spring rolls (εκτός αν προτιμάτε κρέπες δικής σας παρασκευής), τις τυλίγετε καλά και τις βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Τα σερβίρετε με γλυκόξινη σάλτσα κι έχετε έτοιμο ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό.

No Replies to "Spring rolls"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.