Σπετσοφάι

 

 

Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα ελληνικά φαγητά που μπορεί να πέφτει λίγο βαρύ στο στομάχι, αλλά η απόλαυση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τίποτα.

loading...

Σπετσοφάι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 4 - 5 Λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
  • 7 Πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 χοντροκομμένες Ντομάτες
  • 1 ποτήρι Νερό
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι του νερού Λευκό κρασί
  • 1 πρέζα Ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες , τις πιπεριές τις κόβουμε χοντροκομμένες όπως και τις ντομάτες.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα λουκάνικα,τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα σοτάρουμε ελαφρώς
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό,το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά και τέλος σβήνουμε με το κρασί.
  5. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

No Replies to "Σπετσοφάι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.