Σουφλέ του τσοπάνη

 

 

Μια λαχταριστή συνταγή σουφλέ με κιμά και πατάτες από την μακρινή Αυστραλία

loading...

Σουφλέ του τσοπάνη

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ψιλές φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. σος γουόρτσεστερ
  • Αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας μας
  • 1/4 κούπα βούτυρο
  • 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες γάλα πλήρες
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ
  • 1 μέτρια κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο για το άλειμα.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό.
  2. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βάζουμε τον κιμά, τον πελτέ, τα κρεμμύδια και την σος γουόρτσεστερ. Ανακατεύουμε καλά καλά.
  3. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε τη 1/4 κούπα βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε και το γάλα σε 4 δόσεις και ανακατεύουμε σιγά για 5 λεπτά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τσένταρ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  6. Σε ένα βαθύ ταψί, βάζουμε μια στρώση πατάτες, από πάνω τον κιμά και πιο πάνω τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα τσένταρ που κάναμε.
  7. Στο τέλος βάζουμε και τις υπόλοιπες πατάτες τις οποίες βουτυρώνουμε με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ψήνουμε για 40 λεπτά.

No Replies to "Σουφλέ του τσοπάνη"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.