Σουφλέ σπανάκι

 

 

Σουφλέ με σπανάκι και τυριά.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για όλα τα ψητά σας.

 

 

loading...

Σουφλέ σπανάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό Σπανάκι
  • 2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια ξερά
  • 300 γρ θρυμματισμένη Φέτα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού Μπαγιάτικο ψωμί τρίμματα
  • 4 Αυγά χτυπημένα
  • 2 κούπες Γάλα
  • 100 γρ τριμμένο Τυρί ρεγκάτο
  • 100 γρ τριμμένο Τυρί ένταμ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό.
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την θρυμματισμένη φέτα.
  4. Πασπαλίζουμε τον πάτο από ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με το ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ψωμιού.
  5. Αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.
  6. Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από πάνω.

No Replies to "Σουφλέ σπανάκι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.