Σαραγλί

Ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα.

Ένα γλυκό, πολύ εύκολο για να το φτιάξουμε στο σπίτι αλλά που έχει κι αυτό τα μυστικά του για σίγουρη επιτυχία.

 

loading...

Σαραγλί

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 3/4 φλυτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 3 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπώλ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε
  2. Παίρνετε δύο φύλλα, αλοίφετε με βούτυρο
  3. Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
  4. Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
  5. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
  7. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
  8. Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
  9. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
  10. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
  11. Ετοιμάζετε το σιρόπι
  12. Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
  13. Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
  14. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
  15. Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα
  16. Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο

No Replies to "Σαραγλί"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.