Σάμαλι

Μια συνταγή για ένα κλασικό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα που και στη νηστίσιμη  εκδοχή του, ικανοποιεί όλους τους λάτρεις των σιροπιαστών.

Ένα υπέροχο σάμαλι φτιαγμένο με μια δοκιμασμένη συνταγή από τα κιτάπια της γιαγιάς.

 

loading...

Σάμαλι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: -

Υλικά

  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
  2. Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
  3. Βουτυρώνετε ένα ταψί
  4. Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
  5. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  6. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
  7. Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
  8. Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι

No Replies to "Σάμαλι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.