Ρολό κιμά σπέσιαλ

Ένα υπέροχο ρολό, ζουμερό ζουμερό, τέλεια μαγειρεμένο.

loading...

Ρολό κιμά σπέσιαλ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 120γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 200γρ ζαμπον
  • 150γρ τυρί
  • 100γρ σπανάκι
  • 400γρ μπέικον

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, την φρυγανιά. αλάτι, πιπέρι και αυγά.
  2. Σε ένα μικρό ριχό ταψί, βάζουμε αλουμινόχαρτο, το πατάμε ώστε να το φορμάρουμε στο σχήμα του ταψιού.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε σε όλο το ταψί, σαν πίτα.
  4. Βάζουμε από πάνω το ζαμπόν, το τυρί και σπανάκι. Προσεκτικά τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο ώστε να κάνουμε ένα ρολό το κιμά με τα υλικά μέσα του. Κλείνουμε με το χέρι τις άκρες του
  5. Ξαναβάζουμε το αλουμινόχαρτο, το φορμάρουμε εκ νέου στο σχήμα του ταψιού και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον να κάνουν μια στρώση.
  6. Πάνω από το μπέικον βάζουμε το ρολό μας στην μια άκρη, και με το αλουμινόχαρτο κάνουμε την ίδια διαδικασία τυλίγματος που κάναμε και πριν.
  7. Αφήνουμε το ρολό στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, στους 200 βαθμούς.

No Replies to "Ρολό κιμά σπέσιαλ"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.