Ρυζόγαλο

 

Το ρυζόγαλο είναι κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουερ.

Συνηθίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με διαφοροποιήσεις στη συνταγή.

Σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι τυπικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.

Στην Ελλάδα συνηθίζεται να πασπαλίζεται με κανέλα.

Αναφέρεται ότι το ρυζόγαλο ήταν ένα προσφιλές γλύκισμα για τους Έλληνες επί Τουρκοκρατίας.

Δεδομένου ότι είναι εύκολο στην παρασκευή του φτιάχνεται και από μικρές βιοτεχνικές εταιρείες.

Τις τελευταίες δεκαετίες, παρασκευάζεται και σε τυποποιημένες συσκευασίες από μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες.

Το ρυζόγαλο είναι ένα επιδόρπιο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Είναι γλυκό και παράλληλα χορταστικό.

 

loading...

Ρυζόγαλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (προαιρετικά)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3 μπαστουνάκια γαρύφαλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Κανέλα σε σκόνη για να πασπαλίσετε το ρυζόγαλο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ρύζι μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα.
  2. Όταν το νερό έχει απορροφηθεί, προσθέτετε το γάλα και το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει.
  3. Όταν το μείγμα είναι ρευστό αλλά όχι στεγνό, προσθέτετε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  4. Κατεβάζετε το ρυζόγαλο από τη φωτιά , ρίχνετε τους κρόκους αυγών ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά για περίπου 3 λεπτά ( ίσως και λιγότερο).
  5. Σερβίρετε σε μπολ, πασπαλίζετε με κανέλα και καλή σας όρεξη.

No Replies to "Ρυζόγαλο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.