“Ράμεν” Γιαπωνέζικη Σούπα με Χοιρινό (Ramen Soup)

Μια υπέροχη συνταγή σούπας με νούντλς από την μακρινή Ιαπωνία. Χρονοβόρα αλλά αξίζει την προσπάθεια με την υπέροχη γεύση της.

loading...

"Ράμεν" Γιαπωνέζικη Σούπα με Χοιρινό (Ramen Soup)

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 8 ώρες και 30 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 1.5 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο, κομμένη σε 3 κομμάτια
  • 1 κιλό Χοντρό αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι κάνολα (ή σπορέλαιο αν δε μπορείτε να το βρείτε)
  • 1 άσπρο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 5 εκατοστά ξεφλουδισμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 8 κούπες ζωμό κότας
  • 1 πράσο με τα φύλλά, κομμένο κατά μήκος και μετά ψιλοκομμένο
  • 125γρ μανιτάρια κρίμινι ή πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • Σησαμέλαιο 3 κ.σ. και σος σόγιας 5 κ.σ.
  • 750γρ φρέσκα ράμεν νούντλς (ή αυγού)
  • 8 αυγά (προαιρετικά)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφουμε το χοιρινό με το χοντρό αλάτι.
  2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει καλά.
  3. Σιγά σιγά ρίχνουμε το χοιρινό για 3-4 λεπτά κάθε μεριά, μέχρι να ψηθεί καλά.Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Δεν αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι.
  4. Γυρνάμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε χωρίς ανακάτεμα για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και 1 κούπα ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει βράση ο ζωμός για ένα λεπτό.
  6. Βγάζουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε μέσα στο ταψί του Slow Cooker. Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ζωμό κότας.
  7. Βγάζουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε μέσα στο ταψί του Slow Cooker. Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ζωμό κότας. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το χοιρινό. Μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι) για 8 ώρες στο low.
  8. Μετά από 8 ώρες, βγάζουμε το χοιρινό και το κάνουμε με τα χέρια μας ψιλό κομματάκια. Τα ξαναρίχνουμε μέσα στο ζωμό που έχουμε στο slow cooker, μαζί με το σησαμέλαιο και την σος σογιας. Βράζουμε στο low για 30 λεπτά
  9. Βράζουμε τα ράμεν νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού τους. Χωρίζουμε τα νουντλ σε 8 βαθιά πιάτα, μαζί με κρέας και ζωμό.
  10. Γαρνίρουμε με πράσινο κρεμμυδάκι και αυγό βραστό.

No Replies to ""Ράμεν" Γιαπωνέζικη Σούπα με Χοιρινό (Ramen Soup)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.