Ψητά ψάρια σε λαδόκολλα

 

 

 

Ψάρια της αρεσκείας σας, ψημένα σε λαδόκολλα. Κλασσικό ελληνικό πιάτο…

loading...

Ψητά ψάρια σε λαδόκολλα

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 4 μεγάλα ψάρια της αρεσκείας μας χωρίς λέπια και καλά καθαρισμένα
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
  • 4 λαδόκολλες
  • μαύρο αλάτι τριμμένο
  • ροζ πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια, μέσα και έξω.
  2. Σε κάθε κοιλιά βάζουμε μια φέτα λεμόνι.
  3. Βάζουμε κάθε ψάρι σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λάδι και χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε και μισό κλαράκι δεντρολίβανο.
  4. Κλείνουμε το κάθε ψάρι μέσα στη λαδόκολλα του και ψήνουμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μέσα στο ταψάκι βάλτε μια σχάρα για να πάρει ωραίο σχήμα το ψάρι.
  5. Οταν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μαύρο αλάτι και το ροζ πιπέρι (τριμμένα και τα δυο)

No Replies to "Ψητά ψάρια σε λαδόκολλα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.