Πίτσα λαζάνια

Μια φοβερή συνταγή για τα αγαπημένα μας λαζάνια, τα οποία θα ζήλευε και ο μέγας λάτρης τους ο Γκάρφιλντ

loading...

Πίτσα λαζάνια

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • Λάδια για τηγάνισμα, κατά προτίμηση ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200γρ φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.γ. τσίλι σκόνη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 600γρ ντομάτα κονκασέ
  • 700γρ ρικότα
  • 2 αυγά
  • 200γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 βρασμένα φύλλα λαζάνια
  • 24 φέτες πεπερόνι
  • 150γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  2. Στο ίδιο τηγάνι όταν σοτάρουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και τσίλι
  3. Μόλις ψηθεί ο κιμάς, προσθέτουμε και την ντομάτα κονκασέ και βράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα μας
  4. Μόλις ψηθεί ο κιμάς, προσθέτουμε και την ντομάτα κονκασέ και βράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα μας
  5. Σε ένα μπολ, βάζουμε την ρικότα, τα αυγά και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
  6. Σε ένα πολύ βαθύ ταψί, βάζουμε μια στρώση λαζάνια (5 κομμάτια) , το ένα τρίτο του κιμά, το ένα τρίτο της κρέμας που φτιάξαμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
  7. Μόλις τελειώσουμε τις στρώσεις, ρίχνουμε την μοτσαρέλα μας και βάζουμε τις φέτες πεπερόνι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς

No Replies to "Πίτσα λαζάνια"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.