Πίτσα αλά καπρίς

Ξεχάστε τον φούρνο για τις αγαπημένες σας πίτσες. Πίτσα σε τηγάνι και εντυπωσιάστε τους φίλους σας

loading...

Πίτσα αλά καπρίς

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 1

Υλικά

  • 150γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 75ml νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. σάλτσα κόκκινη
  • 125γρ μοτσαρέλα σε φέτες
  • Προαιρετικά μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, καλαμποκέλαιο (τις 2 κουταλιές), το νερό και το αλάτι για να κάνουμε την βάση της πίτσας μας.
  2. Την απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος ενός τηγανιού. Θα χρειαστούμε ένα βαθύ τηγάνι, με καπάκι.
  3. Στο τηγάνι που προείπαμε, βάζουμε τις άλλες 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά την πίτα μας.
  4. Μετά από 2-3 λεπτά ελέγχουμε αν ψήθηκε η μεριά. Αν όχι συνεχίζουμε, αν ναι, την γυρνάμε από την άλλη μεριά, και στην ψημένη μεριά βάζουμε την σάλτσα, το τυρί και την ντομάτα.
  5. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Μετά σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τηγανίζουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.
  6. Προαιρετικά σερβίρουμε με τον βασιλικό για χρώμα

No Replies to "Πίτσα αλά καπρίς"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.