Πάβλοβα

Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.

Το δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εορτών και στα γεύματα.

loading...

Πάβλοβα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 12 μεγάλες φράουλες ή 24 μικρές

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 C . Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολα σε ένα ρηχό ταψάκι.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά τα 3/4 της ζάχαρης ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Ανακατεύετε το υπόλοιπο 1/4 της ζάχαρης μαζί με το κόρν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε μεχρι να είναι έτοιμη η μαρέγκα σας.
  4. Απλώνετε μια στρώση από την μαρέγκα στο ταψάκι και με ένα κουτάλι στρώνετε ομοιόμορφα και στις άκρες, Να πάρει την μορφή του ταψιού.
  5. Ψήνετε για 1 ώρα στους 150οC. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε το ταψάκι με την μαρέγκα μέσα για άλλα 30 λεπτά. Όταν κρυώσει θα είναι τραγανή από έξω και κρεμώδες μέσα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει να ομογενοποιηθούν και το απλώεντε στην μαρέγκα.
  7. Διακοσμείτε το γλυκάκι με τις φράουλες.

No Replies to "Πάβλοβα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.