Πανακότα Πορτοκάλι

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα.

loading...

Πανακότα Πορτοκάλι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη ζελατίνη
  • 6 μεγάλες φλούδες πορτοκάλι (χωρίς το άσπρο)
  • 1 βανίλια
  • 4 κούπες κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ζελατίνη και το νερό και τα αφήνουμε ΧΩΡΙΣ να τα ανακατέψουμε για 10 λεπτάκια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την ζάχαρη, τις φλούδες και την βανίλια, σε μέτρια φωτιά, σκαλίζοντας συχνά μέχρι να πάρει βράση.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την ζάχαρη, τις φλούδες και την βανίλια, σε μέτρια φωτιά, σκαλίζοντας συχνά μέχρι να πάρει βράση.
  4. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φλούδες του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε 6 μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

No Replies to "Πανακότα Πορτοκάλι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.