Παγωτό Βερύκοκο

 

 

 

Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι ή βερίκοκο.

Σε καταστήματα προσφέρεται συνήθως σε κυπελλάκι με σαντιγί, ενώ σε περαστικούς πωλείται σε χωνάκι. Το αγοράζουμε κυρίως το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό, γιατί τότε κάνει ζέστη.

 

loading...

Παγωτό Βερύκοκο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: -

Υλικά

  • 2 βανίλλιες
  • 3 φλυτζάνια βερύκοκα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια
  2. Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  3. Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν
  4. Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
  5. Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη
  6. Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
  7. Χαμηλώνετε τη φωτιά
  8. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά
  10. Προσθέτετε τις βανίλλιες
  11. Αφήνετε να κρυώσει
  12. Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα
  13. Το μείγμα τώρα το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή

No Replies to "Παγωτό Βερύκοκο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.