Παγωτό Βανίλια

 

 

 

Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι ή βερίκοκο.

Σε καταστήματα προσφέρεται συνήθως σε κυπελλάκι με σαντιγί, ενώ σε περαστικούς πωλείται σε χωνάκι. Το αγοράζουμε κυρίως το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό, γιατί τότε κάνει ζέστη.

loading...

Παγωτό Βανίλλια

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: -

Υλικά

  • 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 βανίλλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι
  2. Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει
  3. Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά
  4. Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς
  5. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα
  6. Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά
  8. Αφήνετε να κρυώσει
  9. Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος
  10. Το μείγμα το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή

No Replies to "Παγωτό Βανίλια"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.