Παγωτό Σαντιγύ

 

 

 

Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι ή βερίκοκο.

Σε καταστήματα προσφέρεται συνήθως σε κυπελλάκι με σαντιγί, ενώ σε περαστικούς πωλείται σε χωνάκι. Το αγοράζουμε κυρίως το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό, γιατί τότε κάνει ζέστη.

loading...

Παγωτό Σαντιγύ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: -

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι σαντιγύ
  • 2 βανίλλιες

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
  3. Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά
  5. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά
  7. Προσθέτετε τις βανίλλιες
  8. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την σαντιγύ
  9. Το μείγμα τώρα το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή

No Replies to "Παγωτό Σαντιγύ"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.