Παγωτό Καϊμάκι

 

 

 

Το καϊμάκι είναι ένα είδος (γεύση) παγωτού.

Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται γάλα, ζάχαρη, σαλέπι και κρέμα γάλακτος (ή καϊμάκι γάλακτος). Πολύ συχνά χρησιμοποιείται και μαστίχα.

Σερβίρεται συνήθως με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Έχει κολλώδη υφή που οφείλεται στο σαλέπι, και λευκό χρώμα. Είναι από τα πρώτα είδη παγωτού που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του ’60.

 

loading...

Παγωτό Καϊμάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: -

Υλικά

  • 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 15 γραμμάρια σαλέπι
  • 4 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλλιες

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα με την ζάχαρη να κάψει, όχι να βράσει
  2. Σε μιά άλλη κατσαρόλα βάζετε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι
  3. Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχετε φτάσει στο μισό, τοποθετείτε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά
  5. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα
  6. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος
  7. Το μείγμα τώρα το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή

No Replies to "Παγωτό Καϊμάκι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.