Πεσβάρι Νάαν

 

 

Λαχταριστό είδος ψωμιού – πίτας της Ινδίας, για να συνοδεύσετε το κοτόπουλο κόρμα σας.

 

 

loading...

Πεσβάρι Νάαν

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 5

Υλικά

  • Για την ζύμη:
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο έξτρα για το άπλωμα.
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 130ml γάλα
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 30γρ φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την γέμιση:
  • Για την γέμιση:
  • 70γρ φυστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 35γρ σταφίδες
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρή

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα και λάδι. Στο μπολ με το αλεύρι κάντε ένα λακάκι και εκεί ρίξτε το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε αργά για 10 λεπτά. Αν κολλάει ακόμα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
  4. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μια ώρα σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσιο σε μέγεθος.
  5. Ανακατεύουμε 2-3 φορές το ζυμάρι και κόβουμε την ζύμη σε 5 ζυμαράκια.
  6. Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 δόσεις.
  7. Προθερμαίνουμε το γκριλ μας στη πιο δυνατή ένταση του και βάζουμε πολύ πολύ κοντά του ένα ταψάκι.
  8. Κόβουμε κάθε ζυμαράκι στην μέση και τα ανοίγουμε με πλάστη.
  9. Βάζουμε μια δόση σε ένα ζυμαράκι και σκεπάζουμε με ένα άλλο. Για να κολλήσουν, περιμετρικά βάζουμε λίγο νερό με το δάκτυλο μας.
  10. Τα πατάμε με τον πλάστη μας μέχρι να κολλήσουν καλά μεταξύ τους τα ζυμαράκια και τα βάζουμε όλα στο ταψάκι. Προσέχουμε γιατί θα καίει πάρα πολύ.
  11. Χρειαζόμαστε 3 λεπτά μόνο. Τα βγάζουμε, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα απολαμβάνουμε.

Tips

Συνοδεύστε με αυτή την υπέροχη πίτα ψωμί, το κοτόπουλο Κόρμα. Δείτε την συνταγή εδώ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

No Replies to "Πεσβάρι Νάαν"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.