Μπολονέζ φούρνου με γιαούρτι

 

loading...

Μπολονέζ φούρνου με γιαούρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 πακέτο Ζυμαρικά βίδες ή πένες
  • 250 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
  • 2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
  • 2 ψιλοκομμένες Ντομάτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού Ντοματοπολτός
  • Αλάτι- πιπέρι-κανέλα
  • 200 γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 150 γρ τριμμένο Κασέρι
  • λίγο Μοσχοκάρυδο
  • λίγη Ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  3. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζάχαρη κι αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
  4. Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού ο κιμάς.
  5. Βουτυρώνουμε πυρίμαχα μπολάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα ζυμαρικών.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τα αυγά,το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας και σκεπάζουμε με το μείγμα αυτό τα μπολάκια μας.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.

No Replies to "Μπολονέζ φούρνου με γιαούρτι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.