Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

 

 

 

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα.

loading...

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ κοσκινισμένο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ ψιλοκομμένα Καρύδια
  • 250 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ Ζάχαρη
  • 200 γρ Καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα Αυγά
  • 300 γρ Νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1/2 φακελάκι Ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 τεμ σε σκόνη Βανίλια
  • 1 κουταλάκι γλυκού Σόδα μαγειρικής
  • Για την γέμιση και την επικάλυψη
  • 450 γρ Πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γρ Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
  5. Βάζουμε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
  6. Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάμε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα.
  7. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Ενώνουμε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα.
  10. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα μέχρι την μέση.
  11. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

No Replies to "Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.