Mωσαϊκό

Το μωσαϊκό είναι από τα ωραιότερα γλυκά ψυγείου.

Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και το αποτέλεσμα να ξετρελάνει την οικογένειά σας.

 

loading...

Mωσαϊκό

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml Κονιάκ
  • 50 γρ. Κακάο
  • 250 γρ. πτι-μπερ
  • 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
  5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 2 ώρες
  6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο μπισκότο.
  7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

No Replies to "Mωσαϊκό"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.