Μάντολες (κεφαλονίτικες)

Οι μάντολες είναι χειροποίητο γλυκό της Κεφαλονιάς, με πρώτη ύλη τα αμύγδαλα, που καβουρδίζονται με ζάχαρη ή μέλι, κανέλα και αποκτούν μια ασύγκριτη καραμελωμένη γεύση.

 

 

loading...

Μάντολες (κεφαλονίτικες)

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. αμύγδαλα (καθαρισμένα)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • 2 σταγόνες εσάνς άρωμα πικραμύγδαλο

Εκτέλεση

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε έξι κουταλιές της σούπας νερό μαζί με όλη τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Τότε, προσθέτουμε την εσάνς, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλά μας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε αλειμμένη με λάδι λαδόκολλα, και τους δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε το σχήμα της σοκολάτας.
  4. Τότε κόβουμε το μείγμα σε μικρά κομμάτια και όταν κρυώσουν οι μάντολες είναι έτοιμες!

No Replies to "Μάντολες (κεφαλονίτικες)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.