Μαντλέν (Madeleine)

Είναι αφράτα, ντελικάτα και ό, τι πρέπει για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί! Μικρές μπουκίτσες μυρωδάτα κεκάκια με υπέροχη γεύση!

loading...

Μαντλέν (Madeleine)

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας και λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια. Συμπληρώστε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
  2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώστε την ταχύτητα και συμπληρώστε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη
  3. Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να πάρει ένα ομοίμορφο μείγμα. Εξακολουθήστε με το μίξερ σε πιο δυνατή ταχήτυτα για 2-3 λεπτά ακόμη
  4. Βάλτε για μερικά δευτερόλεπτα το βιτάμ που έμεινε σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και αλείψτε τα φορμάκια
  5. Αλευρώστε κάθε φορμάκι και τινάξτε το extra αλεύρι
  6. Γεμίστε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC
  7. Αν δεν έχετε φόρμες μαντέλν και βάλετε τη ζύμη σε φόρμα για μάφιν, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα. 5 λεπτάκια ακόμη.
  8. Αφήστε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφορμάρετε.

No Replies to "Μαντλέν (Madeleine)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.