Μάφινς μακαρονιού

Μια έξυπνη και γευστική συνταγή, με λίγα υλικά. Και κυρίως, πολύ γρήγορα…

loading...

Μάφινς μακαρονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 150γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο λάδι για τηγάνιμα
  • 100γρ βρασμένα μακαρόνια Νο7 ή Νο10
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πρώτα φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας, ανακατεύοντας τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και με τα χέρια πλάθουμε στρογγυλά εντελώς κεφτεδάκια.
  2. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τη παρμεζάνα και το λάδι. Με ένα πιρούνι στρουφίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ταψάκι για μαφινς (ή αν έχουμε μονές θήκες μαφινς το ίδιο είναι) σαν φωλιές.
  4. Σε κάθε μια φωλιά, στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα, ένα κεφτεδάκι, πάλι σάλτσα και από πάνω τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς.
  6. Γαρνίρουμε με βασιλικό.

No Replies to "Μάφινς μακαρονιού"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.