Κρέμα Λεμονιού (Lemon curd)

 

loading...

Κρέμα Λεμονιού

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 4 αβγά μέτρια
  • 65 γρ. φλιτζανιού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 ml. Φρέσκο χυμό λεμόνι, σουρωμένο
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και βάλτε το σε μπεν μαρί.
  3. Με σύρμα, ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα, μέχρι να δέσει.
  4. Σβήστε την εστία και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1' ακόμα.
  5. Αν θέλετε, μπορείτε να χτυπήσετε την κρέμα στο μπλέντερ για να πιο απαλή υφή χωρίς σβόλους
  6. Την βάζετε σε μπολ και βάλτε πλαστική μεμβράνη ή δίσκους από λαδόχαρτο, που να καλύπτουν όλη την επιφάνεια, για να μην κάνει κρούστα.
  7. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο. Διατηρείται τουλάχιστον μία βδομάδα.

No Replies to "Κρέμα Λεμονιού (Lemon curd)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.