Κορώνα καρμπονάρας με καμαμπέρ

Εντυπωσιάστε με αυτή την συνταγή καρμπονάρας με την συντροφιά της ντελικάτης γεύσης του καμαμπέρ.

loading...

Κορώνα καρμπονάρας με καμαμπέρ

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 1 κεφάλι καμαμπέρ
  • 250γρ σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • Μερικά τοματίνια και φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το πάνω μέρος του καμαμπέρ και το αφήνουμε πάνω στο τυρί.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια "αλ ντέν-τε" και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το μπέικον και την παρμεζάνα.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια "αλ ντέν-τε" και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το μπέικον και την παρμεζάνα.
  4. Βάζουμε το καμαμπέρ σε μια στρογγυλή φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψάκι, στο κέντρο της, με το κομμένο καπάκι προς τα κάτω. Γύρω γύρω βάζουμε τα μακαρόνια μας.
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε τα πάνω κάτω (η πάνω μεριά να είναι προς τα κάτω τώρα)
  6. Βγάζουμε το καπάκι από το καμαμπέρ και κόβουμε τα μακαρόνια σε 8 μερίδες. Πιάνουμε κάθε μερίδα και την βουτάμε στο λιωμένο τυράκι.

No Replies to "Κορώνα καρμπονάρας με καμαμπέρ"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.