Κόρμα κοτόπουλο

 

 

Ένα λαχταριστό πιάτο με κάρυ, από την Ινδία.

 

 

loading...

Κόρμα κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 9 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο, γύρω στα 150 με 200γρ το κάθε ένα
  • 25γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 πολύ μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, γύρω στα 400γρ
  • 4 σκελίδες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες σκόρδο
  • 20γρ φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
  • κοπανισμένοι σπόροι από 12 λοβούς κάρδαμο
  • 1 κ.σ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.σ. γεμάτη κουρκούμη
  • 1/2 κ.σ. κουρκούμη
  • 1/2 κ.γ. τσίλι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 300ml νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • Μπόλικο αλάτι και πιπέρι για το μαρινάρισμα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε στήθος σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μη μεταλλικό μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι για τα ανακατεύουμε καλά καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, καίμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσέχουμε μη κολλήσουν τα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα κοπανισμένα σπόρια κάρδαμου, το κύμινο, το κόλιανδρο (τη σκόνη όχι το φρέσκο), το κουρκούμη, τη σκόνη τσίλι και τη δάφνη. Σκαλίζουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε τα γαρύφαλλα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το σαφράν, τη ζάχαρη, το αλάτι και σε 3 δόσεις 300ml νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφαιρούμε την δάφνη. Όλα τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ.
  6. Κρατάμε την σάλτσα μας στην άκρη να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά.
  7. Σε ένα καθαρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λάδι και εκεί τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο.
  8. Μόλις τηγανιστεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα την σάλτσα μας και βράζουμε για 15 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφού πρώτα σκεπάσουμε το τηγάνι μας.
  9. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με Πεσβάρι Νάαν ψωμί.

Tips

Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο φαγητό με ψωμί Πεσβάρι Νάαν. Δείτε την συνταγή εδώ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

No Replies to "Κόρμα κοτόπουλο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.