Ταϊλανδέζικο Χοιρινό (Khao Moo Daeng)

Χοιρινό που λιώνει στο στόμα, σε μια συνταγή από την μακρινή άπω ανατολή και συγκεκριμένα την Ταϊλάνδη.

loading...

Ταϊλανδέζικο Χοιρινό (Khao Moo Daeng)

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500γρ χοιρινό φιλέτο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 5 εκατοστά ξυλάκι κανέλας
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισους
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. σος στρειδιού (oyster sauce)
  • 2 κ.σ. σος σόγιας (soy sauce)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 6 κ.σ. καυτό νερό και 1 κούπα νερό
  • 3 σταγόνες κόκκινου χρώματος προς βρώση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε το ξυλάκι κανέλας και το γλυκάνισο για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το πελτέ, τις δύο σος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο νερό, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε και αυτα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε.
  4. Προσοχή, όλα αυτά γίνονται με το τηγάνι ΜΑΚΡΥΑ από την φωτιά. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι η μαρινάδα μας.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό και το χοιρινό και αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες. Ανά 30 λεπτά γυρνάμε τα κομμάτια χοιρινό.
  6. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά (δυνατή), ρίχνουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε το κρέας. Ανά ένα λεπτό γυρνάμε το κρέας.
  7. Μόλις δούμε ότι η σάλτσα αρχίζει και πήζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  8. Βάζουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το ζωμό που έμεινε στο τηγάνι, ΔΕΝ το πετάμε.
  9. Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε ρύζι της αρεσκείας μας, σύμφωνα με τα γούστα μας και τη σος από το ζωμό που έμεινε (δείτε στα tips)
  10. Κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους 2 εκ. Σερβίρουμε με το αυγό, ρύζι και μπόλικη σος που φτιάξαμε.

Tips

Υλικά για τη σάλτσα από το ζωμό που έμεινε στο τηγάνι: 1 κούπα από το ζωμό που περίσσεψε 2 κ.σ. ριζάλευρο 3 κ.σ. νερό 1 βραστό αυγό καθαρισμένο 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο 1/2 κ.γ. κρασί από ρύζι 1 κ.σ. καβουρδισμένα και θρυμματισμένα φιστίκια 1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι Βράζουμε πάλι το ζωμό στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και το γλυκάνισο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό μέχρι να χυλώσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το βραστό αυγό και το αφαιρούμε όταν πάρει το χρώμα της σάλτσας. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το κρασί. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τα φιστίκια και το σουσάμι. Ανακατεύουμε πάλι.

No Replies to "Ταϊλανδέζικο Χοιρινό (Khao Moo Daeng)"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.