Ινδικό Κοτόπουλο Βουτύρου

 

 

Πεντανόστιμο βουτυράτο κοτόπουλο από την Ινδία!

loading...

Ινδικό Κοτόπουλο Βουτύρου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 αλεσμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. αλεσμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτάκι κονκασέ ντομάτα
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • 750γρ φιλέτο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. ταντούρι μασάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C.
  2. Λιώνουμε 4 κουταλιές του γλυκού βουτύρου σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, όχι να κάψει. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και για 15 λεπτά τα σοτάρουμε
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κονκασέ, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το γκαράμ μασάλα και το πιπέρι καγιέν.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μετά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια.
  5. Πασπαλίζουμε το κρέας με το ταντούρι μασάλα και το λάδι και σε ένα ταψί το ψήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Όταν δούμε ότι έχει φύγει από παντού το ροζ χρώμα, προσθέτουμε την σάλτσα που κάναμε, ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Tips

Δείτε την συνταγή για το μπαχαρικό γκαράμ μασάλα κάνοντας κλικ ΕΔΩ Δείτε την συνταγή για το μπαχαρικό ταντούρι μασάλα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

No Replies to "Ινδικό Κοτόπουλο Βουτύρου"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.