Γερμανική πατατόπιτα

Η πατάτα είναι το αγαπημένο φαγητό των Γερμανών. Είτε ψητή, είτε βραστή. Εδώ θα σας δείξουμε μια υπέροχη πατατόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

loading...

Γερμανική πατατόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 130γρ μοτσαρέλα
  • 110γρ παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες. Όταν βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Λίγο πριν είναι έτοιμα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε την μοτσαρέλα και τα 80γρ παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα γλυκού και ρίχνουμε πάνω στο βούτυρο την φρυγανιά την τριμμένη, να πάει παντού.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα και βάζουμε πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα τριμμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς

Additional Info

No Replies to "Γερμανική πατατόπιτα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.