Φουρτάλια (Φρουτάλια) Άνδρου

 

loading...

Φουρτάλια Άνδρου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 4 Πατάτες
  • 3 Λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κούπα Ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα Δυόσμου
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χονδρά κομμάτια και τα σοτάρουμε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά
  4. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες, αφήνουμε τόσο λάδι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο της φρουτάλιας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, το διαμορφώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και τοποθετούμε το καπάκι.
  6. Μετά από 3 περίπου λεπτά και με την βοήθεια ενός ρηχού πιάτου την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, τοποθετούμε πάλι το καπάκι και την ψήνουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά.
  7. Η φουρτάλια είναι έτοιμη για σερβίρισμα..

No Replies to "Φουρτάλια (Φρουτάλια) Άνδρου"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.