Ελληνική πίτσα

 

 

Πίτσα με ζύμη με μπύρα αλά ελληνικά. Υπέροχη γεύση που θα ξετρελάνει όλους.

 

 

 

loading...

Ελληνική πίτσα

Χρόνος προετοιμασίας: 20
Χρόνος μαγειρέματος: 30
Μερίδες: 8

Υλικά

  • Για την ζύμη θα χρειαστείτε:
  • μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό λίτρο μπύρα τύπου Lager
  • Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε:
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε μισές ροδέλες
  • 2 πιπεριές σε φέτες
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. θρούμπι ή ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την ζύμη, ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μπύρα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
  2. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό. Ψήνουμε μέχρι να γίνει σαν βάση πίτσας για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το ταψί με την ζύμη, και πάνω ρίχνουμε πρώτα το λάδι μας και απλώνουμε παντού, μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  4. Ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και να πάρουν χρυσό χρώμα.

No Replies to "Ελληνική πίτσα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.