Εκμέκ κανταΐφι

Το εκμέκ καταΐφι έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στη δυτική Μικρά Ασία.

Συνήθως το συγκεκριμένο γλυκό σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.

 

loading...

Εκμέκ κανταΐφι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 κούπες φρέσκο γάλα
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 4 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κ.σ. λεμόνι
  • φλούδα λεμόνι
  • 5 - 6 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 2 κούπες αμύγδαλο τριμμένο και καβουρδισμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτενίζουμε, ξεμπλέκουμε το κανταΐφι.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε επάνω στο κανταΐφι και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει για 30 λεπτά περίπου.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφού κρυώσει καλά το κανταΐφι το ρίχνουμε επάνω. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Βράζουμε τις 3 κούπες από το γάλα. Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το υπόλοιπο γάλα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη 1 κούπα ζάχαρη.
  5. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του αυγού, ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι.
  7. Χτυπάμε τη σαντιγί με τη μαστίχα και την απλώνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.

No Replies to "Εκμέκ κανταΐφι"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.