Ντομόντα – Domoda

 

 

Το εθνικό πιάτο της μικρής χώρας της Αφρικής, της Γκάμπιας.

loading...

Ντομόντα - Domoda

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι μπριζόλα, κομμένο σε χοντρές μπουκιές
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 3 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 85γρ πελτέ ντομάτας
  • 3/4 της κούπας φυστικοβούτυρο, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη
  • 4 κύβους λαχανικών
  • 3 κούπες νερό
  • Τσίλι πιπεριές ανάλογα τα γούστα μας (προαιρετικά)
  • 4 κούπες κίτρινη κολοκύθα ή γλυκοπατάτα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια γάστρα ή μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε και ζεσταίνουμε το λάδι. Εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας μας, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τον πελτέ και τις πιπεριές τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το νερό και τους κύβους. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι κύβοι και αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ανά 3 λεπτά ανακατεύουμε το φαγητό.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τις κολοκύθες μας (ή γλυκοπατάτες). Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με συνοδεία βρασμένου ρυζιού.

Tips

Αντί μοσχάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο στήθος. Αν θέλετε ακόμα πιο ωραία γεύση, μη το φάτε αμέσως, αλλά την επόμενη μέρα.

No Replies to "Ντομόντα - Domoda"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.