Cookies Αμαρέτο

 

 

Η λέξη είναι ιταλική, σημαίνει «πικρούτσικα» και αναφέρεται σε ένα παραδοσιακό μπισκότο, του οποίου το βασικό συστατικό είναι τα αμύγδαλα.

Τα αμαρέτo γεννήθηκαν στην Ιταλία κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, ενώ μετέπειτα, στην περίοδο της Αναγέννησης, διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες.

 

 

loading...

Cookies Αμαρέτο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού Φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
  • 230 γρ Μαργαρίνη
  • 1 Βανίλια
  • 2 κουταλιές σούπας Αμαρέτο

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε την βανίλια , το Αμαρέτο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Σίγα σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες και τις κάνουμε επίπεδες με την παλάμη μας.
  7. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα cookies.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο μας.

No Replies to "Cookies Αμαρέτο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.