Bagels

 

 

Είναι ψωμάκια τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, τα αποία βράζονται και μετά ψήνονται στο φούρνο.

 

 

loading...

Bagels

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 4 1/4 αλεύρι ΓΟΧ (περίπου 720 γρ.)
  • 1 1/5 κούπα του τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
  • Σουσάμι ή ότι άλλο σπόρο μας αρέσει

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, κατόπιν ανοίγω μια λακούβα και βάζω το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω λίγο.
  2. Παίρνω σιγά σιγά το αλεύρι περιστροφικά και πλάθω μια ζύμη ελαστική, η οποία να ξεκολάει από τα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε ελάχιστο νεράκι ακόμα.
  3. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το καπάκι του και το τυλίγω με κουβέρτες να φουσκώσει.
  4. Στη μισή ώρα περίπου το ξεσκεπάζω και το πατάω να φύγει ο αέρας και το ξανασκεπάζω για μια ώρα ακόμα.
  5. Τα βάζω στις λαμαρίνες του φούρνου (τις οποίες τις έχω στώσσει με λαδόκολα) και τα σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα ή σακούλες για κανένα 20'.
  6. Στο μεταξύ βάζω σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει, στο οποίο έχω ρίξει 1 κουταλάκι αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη.
  7. Χαμηλώνω τη φωτιά από το 9 στο 7 και ρίχνω λίγα λίγα τα ψωμάκια μέσα στο νερό. Πρέπει να βράσουν 1' λεπτό από κάθε πλευρά.
  8. Ύστερα τα βγάζω με μια σπάτουλα και τα ρίχνω στην πιατέλα με το σουσάμι ή τους διάφορους σπόρους και τα ακουμπάω πάλι στις λαμαρίνες.
  9. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25' ακριβώς.

No Replies to "Bagels"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.