Αόρατη Μηλόπιτα

Η κλασσική μηλόπιτα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Πάρα πολύ γευστική και πολύ εύκολη στο να την κάνετε.

loading...

Αόρατη Μηλόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 500γρ μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 70ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 50γρ ανάλατο βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με το ανάλατο βούτυρο και βάζουμε στη φόρμα μια λαδόκολλα.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με το ανάλατο βούτυρο και βάζουμε στη φόρμα μια λαδόκολλα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει) και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε μετά το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε και το γάλα μας, σε 4 δόσεις και κάθε φορά σκαλίζουμε καλά. Ρίχνουμε τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο.
  6. Μέσα στο μείγμα μας, ρίχνουμε τα 500γρ φέτες μήλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ πολύ απαλά για να μη σπάσουν οι φέτες.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και προσθέτουμε και το 1 μήλο κομμένο σε φέτες από πάνω. Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  8. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά ρίχνουμε και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη σύμφωνα με τα γούστα μας.
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και το σερβίρουμε με λίγο παγωτό

Tips

Αντί για φέτες μήλου για γαρνίρισμα, μπορούμε να βάλουμε φιλέ αμυγδάλου

No Replies to "Αόρατη Μηλόπιτα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.