Αλμυρή Κις

Μια εναλλακτική μορφή κις, αλμυρή, με μπόλικο τυράκι. Ιδανική για κέρασμα στους καλεσμένους σας.

loading...

Αλμυρή Κις

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 120γρ κομμένο σε κυβάκια βραστό μπούτι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 120γρ τριμμένο τσένταρ
  • 120γρ τριμμένο μοτσαρέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες του τοστ
  • Λίγο σχοινόπρασο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα. Προσθέτουμε μετά το μπούτι, το κρεμμύδι, τα τυριά και το αλατοπίπερο.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα. Προσθέτουμε μετά το μπούτι, το κρεμμύδι, τα τυριά και το αλατοπίπερο.
  3. Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του τόστ και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι (να είναι ακριβώς το μέγεθος, να μην έχει κενό στο πλάι)
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φέτες του τοστ και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Σερβίρουμε με λίγο σχοινόπρασο από πάνω.

No Replies to "Αλμυρή Κις"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.