Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα

 

loading...

Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλ. τριμμένο κασέρι
  • 1 αυγό
  • 1 κοφτή κ.γλ. αλάτι
  • 1 κοφτή κ. γλ. baking powder
  • λίγη πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύω το βούτυρο με το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτω το αυγό και το κασέρι κι ανακατεύω ξανά.
  3. Αφήνω την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη μέσα σε μεμβράνη για 2-3 ώρες.
  4. Πλάθω τα αλμυρά μπισκότα ομοιόμορφα σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αραδιάζω σε απόσταση (γιατί θα φουσκώσουν) πάνω στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζω το κάθε ένα με λίγη πάπρικα και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 150°C (πάνω κάτω αντίσταση).
  5. Μόλις τα αλμυρά βγουν από τον φούρνο θα είναι αρχικά λίγο νωπά εσωτερικά (κόβω ένα στην μέση και το διαπιστώνω), αλλά στην πορεία θα τραβήξουν την υγρασία τους και θα γίνουν τραγανά.
  6. Μπορώ να τα προσφέρω χλιαρά (ελαφρά ξαναζεσταμένα πριν το σερβίρισμα στον φούρνο στους 60°C για 10-15') ή όχι, ως συνοδευτικά του ποτού.

No Replies to "Αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.