Γλυκός τραχανάς

 

Πυχτός τραχανάς με φρέσκο γάλα και φέτα, ότι πρέπει για κρύες μέρες. Αν τον αφήσετε να κρυώσει πολύ και να πήξει, γίνεται και μια υπέροχη αλμυρή κρέμα…

 

 

loading...

Γλυκός τραχανάς

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 2

Υλικά

  • 1 κούπα γλυκό τραχανά
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες ή 1.5 εβαπορέ και 1.5 νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το νερό. Ρίχνετε μέσα τον τραχανά και τον σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει πολύ καλά.
  2. Ρίχνετε μέσα το γάλα, το αλάτι και το βουτυρο και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά το σιγοβράσιμο.
  3. Τέλος ρίχνετε και την φέτα μέσα και συνεχίζετε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει εντελώς. Αν δεν είναι εντελώς χυλωμένο, συνεχίζετε ακόμα 5 λεπτά.
  4. Σερβίρετε ζεστό.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και καυτερή πιπεριά για πιο ... spicy έκδοση. Αν θέλετε εντελώς χυλώδης υφή, μπορείτε με ένα ραβδομπλέντερ να το χτυπήσετε λίγο πριν το σερβίρετε.

No Replies to "Γλυκός τραχανάς"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.