Αχιβάδες με άρωμα τάκο

 

Είστε λάτρεις των τάκος, από το μακρινό Μεξικό; Τότε σίγουρα θα λατρέψετε και αυτή την φοβερή παραλλαγή με ζυμαρικά αχιβάδες.

 

 

loading...

Αχιβάδες με άρωμα τάκο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά αχιβάδες
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 πακέτο μείγμα τάκο (μπορείτε να δείτε μετά το τέλος της συνταγής πως να κάνετε δικό σας σπιτικό τάκο)
  • 3/4 κούπας νερό
  • 350γρ μεξικάνικη σάλσα ή κόκκινη σπιτική σάλτσα
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μετά.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ένα σκούρο γκρι χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και το μείγμα τάκο.
  3. Συνεχίζουμε να ψήνουμε τον κιμά μέχρι να φύγει το νερό. Μόλις φύγει το νερό, ρίχνουμε τις αχιβάδες μέσα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την σάλσα (ή την κόκκινη σάλτσα) και το τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Σερβίρουμε αμέσως καυτά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και με συνοδεία τσιπς τορτίγιας.

Σπιτικό μείγμα τάκο

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά: 1 κ.σ. Σκόνη Τσίλι - 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου - 1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού - 1/4 κ.γ. τριμμένες νιφάδες μπούκοβου - 1/4 κ.γ. τριμμένη ξερή ρίγανη - 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα - 1 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη - 1 κ.γ. αλάτι - 1 κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι ή τριμμένο μπαχάρι

No Replies to "Αχιβάδες με άρωμα τάκο"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.